8 Aralık 2016 Perşembe

Lazanya



Bizim evin en sevilen yemekleri arasında ilk üçte yer alır lazanya.

Evimizden mis kokular, şen kahkahalar, uzun muhabbetli akşamlar eksik olmasın...


Tarif
Malzemeler ;

Barilla Lazanya
Rendelenmiş kaşar peynir
1 adet orta boy soğan
Yarım kilo kıyma
1-2 diş sarımsak
1 tatlı kaşığı salça
2 su bardağı çekilmiş domates
Tuz 
Karabiber
İsteğe göre kırmızı, yeşil biber ve havuç eklenebilir.


Beşamel Sos Malzemeleri;

3 yemek kaşığı tereyağı
3 yemek kaşığı un
Kıvamına göre 3-4 su bardağı süt
Tuz
Karabiber


Öncelikle iç harcı hazırlanır. Kıyma kavrulur, soğan eklenir, kavrulur, sarımsak eklenir kavrulur, salça eklenir kokusu çıkıncaya kadar kavrulur, çekilmiş domates eklenir, suyu az gelirse domates ve ya duruma göre su ekleyebilirsiniz. baharatları eklenir. Pişirilir.


İkinci aşama beşamel sos hazırlanır. Un ve tereyağı un kokusu çıkıncaya kadar kavrulur. İçine yavaş yavaş süt eklenir ve devamlı karıştırılarak pişirilir. Tuzu biberi eklenir. Önemli olan sosumuzun çok kıvamlı olmaması. Eğer çok koyu olduysa süt ile inceltebilirsiniz. Puding kıvamında olması gerekiyor.


Fırın kabı az yağlanır. Daha sonra bir kat lazanya bir kat beşamel sos bir kat iç harcı olacak şekilde börek gibi dizilir. En üst kata yalnızca beşamel sos ve kaşar peyniri rendesi konulur.175 derece fırında üstü kızarıncaya dek pişirilir.

Afiyet olsun :)

Not: Bu yemek kişinin damak tadına göre her türlü değiştirilebilir. Ben her defasında içine farklı sebzeler ekliyorum. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder